Barnens Mariehamn med Sjöfartsmuséet och segelfartyget Pommern

Giltig från 5 april 2019 - 30 september 2019

På Sjöfartsmuséet i Mariehamn finns mycket att se och uppleva för både stora och små pirater. Skattjakt givetvis, men också en mast att klättra i och missa inte skeppsråttan Rubys fina lekrum. Här är det fritt fram för piratlekar, pyssel eller avkoppling med spännande historier från de sju haven på sköna vetesäckar.


Nu har också Segelfartyget Pommern med en helt ny besöksupplevelse "Pommern – 100 dagar under segel" öppnat. Pommern är det enda fyrmastade fraktsegelfartyget i världen som är bevarat i ursprungligt skick och har nu renoverats till en världsunik interaktiv upplevelse. Ombord finns en spännande "nära historien"-upplevelse där du får upptäcka och uppleva Pommerns historier med alla sinnen. Tjuvlyssna på hur jungman Johan upplever sin första påmönstring på en djupsjöseglare, hur han klarar linjedopet och hur han genomlever sin första storm. Delta själv i arbetet ombord och lär dig sy segel, lossa barlast och dansa under festen i London. Upplev naturens makt över människan i en unik ljud- och ljusinstallation som återskapar både stiltje och storm.

Barnen har sitt eget ljudspår där de följer skeppsråttan Ruby och får se alla hemligheter ombord. Det är ju ändå Ruby som vet allting bäst om Pommern. Men schh… berätta inget för de vuxna!

I biljetten ingår besök på både Sjöfartsmuseet och besök på segelfartyget Pommern. 

Läs mer på www.sjofartsmuseum.ax

Från 2360 SEK

2 vux + 2 barn u.12
I PRISET INGÅR
  • Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen
  • Familjerum på Hotell Adlon
  • Entré till Sjöfartsmuséet
  • Entré till Segelfartyget Pommern (nyöppnat 1 maj)

Sök & boka

Välj antal resenärer
Gäster:
Gäster: