M/S Eckerö trafikerar enligt ordinarie tidtabell. För aktuell information gällande resande under pandemin,klicka här

DiscGolf i skärgårdsidyllen

1 september 2021 - 31 december 2021

Från 456 SEK

per person
Boka nu

 

Träna upp ”kastararmen” och boka in nästa spännande utflykt till Åland. Med snart 16 färdiga discgolfbanor runt om på ön, är möjligheterna många och du kan njuta av naturen samtidigt som du får ett fint spel med vännerna.

 

Åland satsar stort på discgolf och man strävar efter att öppna totalt 16 discgolfbanor runtom på hela ön, vilket innebär att bantätheten i öriket blir den högsta i Finland och i hela världen! Merparten av banorna är redan färdigställda och resten av dem kommer att färdigställas inom nära framtid. Discgolf är en perfekt aktivietet för såväl den inbitne sportaren, kompisgänget som vill hitta på något kul över helgen, barnfamiljen eller varför inte på tu man hand. Projektet med att bygga banor på Åland har pågått i många år och den första banan byggdes på skärgårdsön Lappo i Brändö kommun, en perfekt bana att spela då man vill åka längre ut i skärgården. I Mariehamn, ett stenkast från Västra hamnen ligger Badhusparken med sin bana på 9-hål. Tar du bilen norröver kommer du till Getaberget med vackra klippor och utsikt över havet. Bekanta dig med de olika banorna på visitaland.com (https://www2.visitaland.com/sv/se-och-gora?filter=c%3D39577)


Hur man spelar

Discgolf spelas över 9 eller 18 hål och målet är att få discen, också kallad frisbee, i en korg som kan vara på olika avstånd från utkastplatsen. Liksom i vanlig golf är målet att få discen i korgen med så få kast som möjligt. Att spela på de åländska discgolfbanorna är gratis. Det enda som krävs är egna discar, något man kan köpas i de flesta välsorterade sport- och leksaksaffärer, även i en del mataffärer runt om på Åland. Som förstagångsspelare klarar man sig utmärkt med en enkel disc, men när man har spelat några rundor kanske man vill testa olika typer av disc beroende på spelsituation som en lättare disc för det längre kasten och kanske en tyngre disc för närkast som liksom i golf kallas putter.


Vill du prova på discgolf utan att köpa egen disc?

Vill du prova på disc golf under din semesterresa? I så fall kan du låna disc på Visit Ålands turistinformation på Storagatan 8 i Mariehamn, se öppettider här (https://www.visitaland.com/om/).


Bo var du vill!

Runtom på Åland finns stugor, gästhem och hotell för alla smaker och plånböcker. Bekanta dig med boendealternativen och boka din resa till Åland med oss.Välkommen till Åland! Nu får du besöka Åland om du har något av följande intyg:
• vaccinationsintyg över komplett vaccinationsserie med 2 doser.
• intyg som bekräftar att man genomgått covid-19 under de senaste 6 månaderna.
Har du inte något av ovanstående intyg måste du testa dig för Covid-19 vid inresa, se information här:
www.eckerolinjen.se/inresa-till-aland

Från 456 SEK

per person

I PAKETET INGÅR:

  • Person- och bilbiljett t/r med Eckerö Linjen
  • Övernattning
  • Frukost
Sök & boka

Välj rutt för färja
Utresa:
Utresa
Välj antal resenärer
Antal resenärer:
Antal resenärer
Fordon:
Fordon
Build: 2021-10-14 09:12:32, Host: ONLINE3CORE20, DB: o3.cbguide-8409.cbischannel-30871.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index