Julbord på anrika restaurang Nautical
Julbord på anrika restaurang Nautical
Julbord på anrika restaurang Nautical
Paket

Julbord på anrika restaurang Nautical

Njut av ett dignande julbord på restaurang Nautical – restaurangen med utsikt över inloppet till Mariehamn och museifartyget Pommern.

Julen står för dörren och på restaurang Nautical dukas det upp det traditionella julbordet med start den 24 november. På julbordet finns självklart klassiker som flertalet sillar, strömming, finska moslådor, lax i olika former, kallskuret, skinka med senap och mycket annat gott. Avsluta med en god kopp kaffe och något gott från dessertbordet.


Julbordet dukas upp tisdag-fredag kl. 18.00, lördagar kl. 16.00 och 19.00 och söndagar samt Finlands självständighetsdag 6.12 kl. 16.00. Observera att tiderna är lokala tider. Boka middagstid i god tid innan på telefon: +358 (0)18 19 931 eller per mail info@nautical.ax


Huset där restaurangen ligger byggdes för det sjöfartsmuseum som en grupp åländska sjökaptener och redare grundade 1935 då de bildade en förening, Ålands Nautical Club. En av finansiärerna var den åländska redaren Gustaf Erikson. Han ägde i tiden många stora segelfartyg, bland dem Pommern. Ända sedan museet öppnade har restaurangen funnits i huset. Restaurangen är i stort bevarad även om en del små förändringar gjorts. Den stora öppna spisen är kvar i ursprungligt skick och trappan upp till restaurangen är i det närmaste autentisk. Interiören i det så kallade styrelserummet eller kaptenssalongen, där mindre sällskap kan inta sina måltider, är välbevarad.


Läs mer på nautical.ax


Bo bekvämt på hotell i Mariehamn


Bo bekvämt på något av hotellen i Mariehamn. Bekanta dig med de olika alternativen genom att klicka dig vidare i bokningen och boka din resa till Åland med oss.