Bil- och MC-paket till Åland

Giltig från 18 februari 2019 - 30 september 2019

Upptäck Åland med bil eller MC och utforska den gamla postvägen. Postvägen sträcker sig tvärs över Åland – från Storby i Eckerö till Hummelvik på Vårdö (cirka 65 km) och sedan vidare ut i skärgården över till fasta Finland.

Åland är behändigt till formatet. Det är sex mil tvärs över och du når det mesta med bil inom en timme. Ändå finns här över 90 mil landsväg som slingrar sig fram genom löv- och barr skogar, jordbrukslandskap, äppel odlingar och bokstavligen ut över havet på de vägbankar och broar som förbinder många av öarna med varandra.

Du kan börja din upptäcksresa redan i Storby på Eckerö. Där börjar den gamla postvägen som går tvärs över hela Åland. Det är en 65 km lång skyltad led som följer den gamla vägen som post bönderna tog förr i tiden när post fortfarande var något som fraktades i säckar. Ibland följer den huvudvägen, ibland går den längs slingrande småvägar mellan byarna.

Längs postvägen finns mycket att se. Post- och Tullhuset i Eckerö berättar om det hårda livet som postbonde. Marsund och Frebbenby hamn med sin gamla bebyggelse tillhör sevärd-heterna i Hammarland, liksom den medeltida kyrkan.
Genom Jomala färdas du på vägar som slingrar sig förbi caféer och hantverksbutiker. När du kommer till Finström kanske det är läge att stanna och fika på Johannas Hembakta.

I Saltvik finns Borgboda, Ålands största fornminnes område med lämningar från järnåldern. Råkar du passera här sista helgen i juli måste du besöka Vikingamarknaden i Kvarnbo.

Även i Sunds kommun finns mycket att upptäcka, inte minst Kastelholms Slott och Jan Karlsgården – som ett Skansen i miniatyr. Ett tips är att stanna och äta på värdshuset, eller att fortsätta ett par hundra meter och besöka Smakbyn. Ja det finns kort och gott mycket att upptäcka på Åland.

Från 478 SEK

per person
I PRISET INGÅR
  • Person- och MC/bilbiljett t/r med Eckerö Linjen
  • Del i dubbelrum på gästhem inkl. frukost

Sök & boka

Välj rutt för färja
Utresa:
Utresa
Välj antal resenärer
Antal resenärer:
Antal resenärer
Fordon:
Fordon