M/S Eckerö trafikerar enligt ordinarie tidtabell. För aktuell information gällande resande under pandemin,klicka här.

Barnens Eckerö

23 juni 2021 - 30 september 2021

Från 2666 SEK

2 vux + 2 barn
Boka nu

 

Boka in sommarens roligaste resa på solsidan i Eckerö. Välj boende i Mariehamn eller Eckerö och en av följande aktiviteter. Har du svårt att välja vilken? Då kan du också plussa på flera aktiviteter i paketet!

 

Käringsunds Viltsafari

Savannen kan kännas långt borta, men skenet bedrar. I Käringsund i Eckerö finns ett enormt vilthägn på 32 hektar där du kan följa med på viltsafari och se kronhjort, dovhjort, struts, lamor och vildsvin på riktigt nära håll när safaritåget stannar till för att mata djuren. Har du tur får du dessutom klappa dem, men stick inte in fingrarna hos grisarna. I safarivagnen ryms ca 40 personer och turen tar ca 45 minuter. Start och stop är vid Jakt- och Fiskemuseum. Vid entrén till safari finns också en liten safarishop med kaffe, läsk, glass, sötsaker och souvenirer. I safarishoppen kan du handla med dig köttprodukter så som viltkorv, rökt hjort- och vildsvinskött samt strutsägg, så kom ihåg att ta kylväskan med.


Smart Park

Besök familjeparken där lekfullt lärande står i centrum. Testa elbilar, grävmaskiner, åk gammeldags karusell, klappa djur i bondgården. Parkens populäraste attraktion - vattenlekplatsen ”Slaget om Bomarsund” njuder på massor med vattenlek så ta med badkläder. Testa också på att köra elfärjor på parkens sjö, gräva i den interaktiva sandlådan och åka gammeldags tivoli med karuseller. Bland Smart Parks många trevliga attraktioner finns också elbilar och grävmaskiner. Restaurang och café finns på området så magen behöver inte vara hungrig. Parken är öppen under sommarhalvåret och passar bra för ett heldagsbesök. Smart Park ligger 5 km från färjfästet Berghamn i Eckerö. Läs mer på www.smartpark.ax


Ålands Jakt- och Fiskemuseum

Ålands Jakt- och Fiskemuseum finns vid det gamla fiskeläget i Käringsund. Museet öppnade i slutet av 1970-talet då redskap med anknytning till åländsk jakt- och fiskekultur höll på att försvinna, de slängdes och såldes till samlingar och samlare utanför Åland. Det fick några åländska entusiaster med Allen Mattson i spetsen att börja ta tillvara föremål. Samlingarna växte med åren och 1995 stod Ålands Jakt- och Fiskemuseum klart för ge samlingarna ett fast hem. I Museet kan du se föremål som användes i säljakten, notfisket, se gamla båtar, föremål från marknadsresor och från gamla fiskelägen. Utanför museet kan du bekanta dig med den gamla laxfiskebåten Svanö och upptäcka geostigen som startar precis vid museet.

Från 2666 SEK

2 vux + 2 barn

I PAKETET INGÅR

  • Båtresa t/r med Eckerö Linjen
  • Del i familjerum på valfritt hotell
  • 1 x entrébiljett/person till SmartPark, Käringsunds Viltsafari eller Ålands Jakt & Fiskemuseum


Sök & boka

Välj antal resenärer
Gäster:
Gäster:
Build: 2021-07-22 10:48:21, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-8409.cbischannel-30871.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Package, Action: Index