Sunnan II
Sunnan II
Sunnan II
Sunnan II
Sunnan II
Sunnan II
Sunnan II
Sunnan II
Sunnan II
Se & göra Aktiviteter

Sunnan II

Restaurangbåten Sunnan II är en charmig restaurangbåt som tar dig på lunch- och middagskryssningar i den åländska skärgården.

Restaurangbåten Sunnan II är en charmig restaurangbåt som tar dig på lunch- och middagskryssningar i den åländska skärgården. Då hon inte är ut på kryssning kan du se henne förtöjd vid bryggan i Mariehamns sjökvarter. Fartyget byggdes år 1906 och var från början en ångbåt, men drivs sedan 1985 med dieselmotor. Hon har under sina dagar hunnit trafikera på såväl Saimen som i ryska Viborg, och innan den kom till åländska vatten år 2019 gjorde fartyget middagskryssningar i Ekenäs skärgård i 29 år.

Menyn ombord är uppbyggd av lokala råvaror och det säsongen erbjuder. Destinationen för kryssningarna varierar så fartyget går dit kaptenen styr, bland annat till Kastelholm och Föglö. Under en kryssning får du uppleva den åländska skärgården från vattnet samtidigt som du avnjuter en god måltid. På överdäck finns en bar med en vindskyddad barterrass där man kan avnjuta en drink.

(På grund av fartygets konstruktion är det inte möjligt att röra sig ombord med rullstol.)

Läs mer om Sunnan II på www.sunnan.ax
Adress: Sjökvarteret, Österleden 110, 22100 Mariehamn
Tel: +358 (0)457 345 6030
info@sunnan.ax