Restaurang Nautical
Se & göra Aktiviteter

Restaurang Nautical

I västra hamnen, ovanpå Sjöfartsmuseet med segelfartyget Pommern som granne, ligger restaurang Nautical, en fine dining restaurang med stor elegans.

Naturliga och autentiska smaker är i fokus, där omsorg och passion är lika viktiga som de utvalda ingredienserna. Vi handplockar våra råvaror noggrant och anpassar våra menyer efter säsongen, med en stark betoning på att stödja lokala producenter när det är möjligt. Vår dedikation till kvalitet sträcker sig även till vårt imponerande urval av drycker, där kunniga sommelierer står redo att guida dig till det perfekta vinet.

Huset där vår restaurang är belägen har en fascinerande historia. Det uppfördes ursprungligen som en del av sjöfartsmuseet, som grundades 1935 av en grupp åländska sjökaptener och redare som bildade Ålands Nautical Club. En av de generösa finansiärerna bakom detta projekt var den välkända åländska redaren Gustaf Erikson, som under sin tid ägde flera imponerande segelfartyg, däribland det berömda skeppet Pommern.

Ända sedan museet öppnade sina dörrar har vår restaurang varit en del av detta historiska hus. Vi har tagit stort ansvar för att bevara den autentiska atmosfären och charmen. Många originaldetaljer finns fortfarande intakta, såsom den imponerande öppna spisen och den nästan oförändrade trappan som leder upp till restaurangen. Interiören i det så kallade styrelserummet eller kaptenssalongen har också bevarats på ett förtjänstfullt sätt och erbjuder en unik plats för mindre sällskap att avnjuta sina måltider i historisk omgivning.

Vår restaurang bär på stolt tradition och historia, och vi är glada över att kunna erbjuda våra gäster en smak av Ålands marina arv. För mer information och detaljer, besök vår hemsida på www.nautical.ax.